Uncategorized

Препознај омраза – речник

Во оваа рубрика ќе користиме примери посочени од вас за да создадеме „Речник на омразата“, кој треба да им помогне на граѓаните да разберат поподробно што може, а што не може да се смета за говор на омраза. Заедно ќе ги посочуваме и анализираме отворените и прикриените облици на ваков говор, при што ќе се задржиме на содржината и нема да посочуваме личности, бидејќи цел на „Безомразно“ не е да поттикне омраза кон оние што мразат, туку да придонесе кон создавање на свесност за пристојна јавна дебата, во која говорот на омраза ќе се смета за непримерен и неприфатлив.

За да посочите на говор на омраза во јавната комуникација и вашиот пример да стане дел од овој речник, кликнете на рубриката „Пријави говор на омраза“, и следете ги едноставните инструкции. Формуларот е едноставен и лесен за користење, и воопшто не одзема време.

А

Б

В

Арнаути Балија

Г

Д

Ѓ

Двоцевки
Давајгази
 Ѓупци

Е

Ж

З

Зелки

Ѕ

И

Ј

Изрод

К

Л

Љ

Каури
Комуњар
Кодош
Љочкари

 М

 Н

 Њ

 О

 П

 Р

Педер
Предавник
Платеници
Племе

 С

 Т

 Ќ

Сечените
Славомакедонци
 Татари

 У

 Ф

 Х

 Усташи Фашисти

 Ц

 Ч

Џ

Цигани
Цинцари
 Четници

 Ш

Шиптари

Последни новости

Промотивни писма

Почитувани, доколку сакате да бидете во тек со соджини поврзани од овој тип, имате можност да ја оставите вашата e-пошта.