Uncategorized

Цигани

Навредлив термин кој се употребува за именување на припадници на ромската етничка заедница.

Пример 1: Употреба на терминот во наслов на текст објавен на веб-страницата на еден дневен весник

cigan

 

Пример 2: Употреба на терминот во наслов на тема од дискусија на Интернет форум

cigan2

Последни новости

Промотивни писма

Почитувани, доколку сакате да бидете во тек со соджини поврзани од овој тип, имате можност да ја оставите вашата e-пошта.