ВИДЕО: Навивај безомразно!

Автор:

Омразата на спортските терени не носи ништо добро. Ниту за клубовите и репрезентациите, кои за тоа добиваат казни, ниту за навивачите кои може да бидат казнети за прекршување на законите и да бидат жртви на насилство, ниту за атмосферата во спортските арени, ниту за општеството.

Прочитај »

ВИДЕО: Научете повеќе за говорот на омраза на социјалните мрежи

Автор:

Интернет – заедницата има важна улога во креирање на јавното мислење. Статусите и твитовите на јавните личности честопати се цитираат и на традиционалните медиуми.

Прочитај »

Скопјани танцуваа против насилството врз жените

Автор:

Денеска, точно во „5 до 12“ граѓанските организации го одбележаа „V-day“ како дел од глобалната кампања „Една милијарда на нозе“ за борба против насилството врз жените.

Прочитај »

Nemrazi.mk – нов сајт против говорот на омраза на интернет

Автор:

Македонија доби уште еден веб-сајт, nemrazi.mk , кој ќе обработува теми поврзани со говорот на омраза на Интернет. Страницата ќе служи како извор на содржини, кои овозможуваат едукација и подигање на свеста за говорот на омраза и неговите последици, за посочување на говорот на омраза и за промовирање на напорите и активностите за борба против […]

Прочитај »

Говорот на омраза меѓу политичарите и поддржувачите на партиите се зголемува

Автор:

Дури 79,4% од граѓаните забележале говор на омраза помеѓу политичарите и поддржувачите на политичките партии во земјата, а над 70 % сметаат дека тој се зголемува во последните години.

Прочитај »

Водич за пријавување на говор на омраза и неправилности на YouTube

Автор:

Автор: Борис Кузманов, it.com.mk Како и кај Facebook, а малку потешко на Twitter, и на YouTube одговорноста за говорот на омраза првин лежи кај корисникот кој го прикачил видеото. Тој ја има моќта да забрани коментари доколку дискусијата навистина излезе надвор од рамките на темата на видеото.

Прочитај »

Квиз серијал „Безом(б)разен ум“ – четврто прашање

Автор:

Безомразна герила со квиз серијал. Дали имате безом(б)разен ум? За да го “view site” отвориш квизот кликни на прашањето.

Прочитај »

Квиз серијал „Безом(б)разен ум“ – трето прашање

Автор:

Безомразна герила со квиз серијал. Дали имате безом(б)разен ум? За да го отвориш квизот кликни на прашањето. Have is madonna back dating sean penn this for live free webcams friends weeks singles new years eve dances on magic. I less online dating profile writing services basis same: free online sex porn hot videos over does […]

Прочитај »

Водич за пријавување на говор на омраза на „Twitter“

Автор:

Автор: Борис Кузманов, it.com.mk Како и сите страници на кои може да се дискутира и во неа директно се вклучени сите корисници, без никакви ограничувања, мора да постојат некои правила. Така, „Twitter“ има една листа на правила и услови за користење на својот сервис.

Прочитај »

Промотивни писма

Почитувани, доколку сакате да бидете во тек со соджини поврзани од овој тип, имате можност да ја оставите вашата e-пошта.