Безомразна Герила

ВИДЕО: Научете повеќе за говорот на омраза на социјалните мрежи

Интернет – заедницата има важна улога во креирање на јавното мислење. Статусите и твитовите на јавните личности честопати се цитираат и на традиционалните медиуми.

Некогаш, објавите на социјалните мрежи се придружени и со говор на омраза, морално „спружување” на поединци кои не размислуваат како побројната група. Оној кој мисли поинаку и виртуелно тоа го изразува, осудата од заедницата е двојно поголема.

А некогаш и поболна.

Во ова петминутно видео, безомразно.мк го истражува влијанието на виртуелниот говор. Во прилогот говорат повеќе корисници на социјални мрежи и експерти во областа на комуникациите.

 

Последни новости

Промотивни писма

Почитувани, доколку сакате да бидете во тек со соджини поврзани од овој тип, имате можност да ја оставите вашата e-пошта.