Видео

Ханс Третер, „Лудвиг Болцман“: Стриктни дефиниции нема, понекогаш е тешко да се определи што е говор на омраза, а што слобода на изразување

Автор:

Во документарецот на „Безомразно“ кој ќе го емитуваме набрзо а е посветен на австриското искуство со говорот на омраза и праксата на Судот за човекови права во Стразбур, Ханес Третер, директор на реномираниот Институтот за човекови права „Лудвиг Болцман“, зборува за тенката граница меѓу слободата на изразување и говорот на омраза. Стриктна дефиниција не постои, […]

Прочитај »

Документарец: Аксу против Турција

Автор:

За патешествието на случајот од турските судови до Стразбур, и тенката линија меѓу говорот на омраза и слободата на изразување.

Прочитај »

ВИДЕО: Перформанс „мразачот“

Автор:

Сте се запрашале ли што би одговориле доколку некој ви зборува со омраза? Безомразната герила одлучи да ги испровоцира луѓето во центарот на Скопје да шират безомразни пораки. Се поставивме на улица Македонија и почнавме да „работиме“. Погледнете какви реакции улови нашата екипа.

Прочитај »

ВИДЕО: Познатите против говорот на омраза

Автор:

Познатите личности со пораки против употреба на говор на омраза.

Прочитај »

ВИДЕО: Без омраза – до повеќе пријателства и љубов!

Автор:

Лесен е патот од омраза до љубов и нови пријателства, треба само да посакаш.

Прочитај »

ВИДЕО: Навивај безомразно!

Автор:

Омразата на спортските терени не носи ништо добро. Ниту за клубовите и репрезентациите, кои за тоа добиваат казни, ниту за навивачите кои може да бидат казнети за прекршување на законите и да бидат жртви на насилство, ниту за атмосферата во спортските арени, ниту за општеството.

Прочитај »

ВИДЕО: Научете повеќе за говорот на омраза на социјалните мрежи

Автор:

Интернет – заедницата има важна улога во креирање на јавното мислење. Статусите и твитовите на јавните личности честопати се цитираат и на традиционалните медиуми.

Прочитај »

Промотивни писма

Почитувани, доколку сакате да бидете во тек со соджини поврзани од овој тип, имате можност да ја оставите вашата e-пошта.