Видео

Ханс Третер, „Лудвиг Болцман“: Стриктни дефиниции нема, понекогаш е тешко да се определи што е говор на омраза, а што слобода на изразување

Во документарецот на „Безомразно“ кој ќе го емитуваме набрзо а е посветен на австриското искуство со говорот на омраза и праксата на Судот за човекови права во Стразбур, Ханес Третер, директор на реномираниот Институтот за човекови права „Лудвиг Болцман“, зборува за тенката граница меѓу слободата на изразување и говорот на омраза.
Стриктна дефиниција не постои, се зависи од самиот случај, и понекогаш

е многу тешко да се определи што е што, вели Третер, кој детално ги објаснува поважните правила и нијансите кои можат да ни помогнат да го препознаеме говорот на омраза во јавноста.

Последни новости

Промотивни писма

Почитувани, доколку сакате да бидете во тек со соджини поврзани од овој тип, имате можност да ја оставите вашата e-пошта.