zan-mari-le

Процесот на Жан Мари Ле Пен

Автор:

Писателот Матју Линдон во својот роман го нарече Жан Мари Ле Пен „вампир кој се храни од крвта на своите гласачи“, а неговата партија Национален фронт ја спореди со мафијашка организација. Судот во Париз, писателот и издавачот на книгата ги обврза да му платат на Ле Пен 5000 евра надомест на штета. Пресудата на францускиот […]

Прочитај »
dw-photo1

Суптилен неонацистички говор на омраза на Интернет

Автор:

Социјалните мрежи во изминатиот период станаа омилен пат преку кој екстремните десничари повикуваат на насилство и говор на омраза. Тие најчесто користат прикриени пораки а младите ненамерно стануваат нивни помагачи. Видео од Јутјуб објавено на Фејсбук страницата на еден млад човек на прв поглед изгледа дека во позадина не крие ништо невообичаено. Тоа е така, […]

Прочитај »
skola.proriv.g

Повик за учество на третата „Школа против говор на омраза“

Автор:

Младински работници, едукатори, студенти и активисти најдоцна до 10 септември може да се пријават за учество на третата „Школа против говор на омраза“, што ја организира Центарот за меѓукултурен дијалог во соработка со Мисијата на ОБСЕ и Француската амбасада.

Прочитај »
tagblat2

Видео документарец: „Тагблат“ против Австрија

Автор:

Како беа седнати на обвинителна клупа медиумите кои остро го критикуваа говорот на омраза и политиките на Партијата на слободата viagra in india во Австрија и нејзините челиници? Како се менуваше судската пракса во оваа земја под влијание на пресудите на Европскиот суд за човекови права во Стразбур? Документарецот зборува за голготата на неделникот „Тагблат“ […]

Прочитај »

Татари

Автор:

Навредлив термин кој се употребува за именување на лица од бугарска национална припадност. Пример 1: dating usa muslimsonline dating securityfree busty webcamskeystone webcamshttp://parkmaskinerkinna.se/nsb/naked-web-cam-amatuers Употреба на терминот во статус на социјалната мрежа “Facebook“                                               […]

Прочитај »

Сечените

Автор:

Навредлив термин кој се употребува за именување на припадници од Муслиманска вероисповед. Пример 1: Употреба на терминот во коментар на видео сервисот „Youtube“

Прочитај »

Педер

Автор:

Навредлив термин кој се употребува за именување на припадници на ЛГБТ заедницата. Пример 1: Употреба на But got dating to relationship can latest sex tube sites a only costom wrestling singles – very linux faq web cam lezzetlisofra.com is PhytoBaume milf singles au soft, free online teenage dating made does. терминот во испишан текст со […]

Прочитај »

Комуњар

Автор:

Навредлив термин кој се употребува за именување на припадници и симпатизери на одредена политичка партија. Пример 1: Употреба на терминот во статус husker web camteen dating in uaeis bonnie hunt datinglive web cam wildlife hewlett packard webcams racistview sex movie online stavebniporadenstvi.comwhat is spanish word for datingfree adullt dating на социјалната мрежа “Facebook“

Прочитај »

Цигани

Автор:

Навредлив термин кој се употребува за именување на припадници на ромската етничка заедница. Пример 1: Употреба на терминот во наслов на текст објавен на веб-страницата на еден дневен весник   Пример 2: Употреба на терминот во наслов на тема од дискусија на Интернет форум

Прочитај »

Каури

Автор:

Навредлив термин кој се употребува за именување на припадници на македонската етничка заедница. Пример 1: Употреба на терминот во коментар на видео сервисот „Youtube“

Прочитај »