Новости

Татко и организирал напад со љубов на својата ќерка

Пред две недели направивме поголем преглед на сајбер-малтретирањето во Македонија. Сајбер-малтретирањето е глобален проблем, со кој многу луѓе се соочуваат секој ден.

Петнаесетгодишната Тејлор почнала да добива злонамерни анонимни пораки на Твитер, и тоа сериозно влијаело на нејзиното расположение и самодоверба. За среќа, татко и имал план како да помогне!
Следниот ден, испратил порака до неколку од своите колеги и пријатели, велејќи им да и испратат позитивна порака за поддршка на неговата ќерка, без разлика дали ја познаваат или не, затоа што тоа многу и е потребно. Ако тоа било изутрината, до следниот ден, Тејлор добила преку 100 пораки кои биле полни охрабрување и љубов.

Со целата поддршка, се чувствувала многу подобро, и како што вели, тоа чувство ги неутрализирало сите негативни напади.

Ова е доказ дека со малку љубов, може да се стигне многу далеку.

Линк до целосната сторија објавена на KSL.com

Последни новости

Промотивни писма

Почитувани, доколку сакате да бидете во тек со соджини поврзани од овој тип, имате можност да ја оставите вашата e-пошта.