Новости

Став на Безомразно за билбордот: „Стоп за српската асимилација на македонската нација”

Деновиве во центарот на Скопје осамна билборд со натпис „Стоп за српската асимилација на македонската нација”, кој предизвика бројни реакции и дискусии на социјалните мрежи и во медиумите. Нарачател на билбордот е политичка партија од Македонија.

Тимот на „Безомразно“ смета дека ваквите пораки претставуваат говор на омраза, затоа што една цела етничка заедница се означува како предизвикувач на асимилација на друга етничка заедница.

Справувањето со сеприсутниот шунд и кич, кој се произведува не само во соседството и други земји, туку и кај нас, во никој случај не треба да се прави преку вакви постапки, користење на генерализации и потпалувачки јазик кој поттикнува омраза кон цели заедници.

Последни новости

Промотивни писма

Почитувани, доколку сакате да бидете во тек со соджини поврзани од овој тип, имате можност да ја оставите вашата e-пошта.