Новости

Видео од средношколскиот фестивал на изведувачки уметности

Фестивалот на изведувачки уметности и добри практики „Be creative – be interactive – be interethnic“ е резултат на циклусот креативни работилници кои се организираа како дел од Проектот на УСАИД за меѓуетничка интеграција во образованието.

Низ уметност и со користење на социјалните медиуми и новите технологии, голем број средношколци од целата земја, на креативни начини придонесоа кон зајакнување на меѓуетничкиот дијалог во училишната средина и почитување на човековите права меѓу младите луѓе.

Погледнете како игледаше целодневното дружење и забава на стотина средношколци од различни краеви на Македонија. Фестивалот се одржа кон крајот на септември во Младинскиот културен центар во Скопје.

 

Последни новости

Промотивни писма

Почитувани, доколку сакате да бидете во тек со соджини поврзани од овој тип, имате можност да ја оставите вашата e-пошта.