Видео

Случајот „Ферет против Белгија“

Белгија како мултикултурно општество води посебна грижа за развивање на механизмите за спречување на говорот на омраза. Во овој документарец погледнете го случајот на лидерот на екстремно десничарскиот Национален фронт, чија политичка кариера пропадна поради злоупотребата на слободата на изразувањето. Во документарецот ќе видите и како белгиското општество се справува со социјалните мрежи како нови предизвици за слободата на изразување.

Последни новости

Промотивни писма

Почитувани, доколку сакате да бидете во тек со соджини поврзани од овој тип, имате можност да ја оставите вашата e-пошта.