Видео

Слободата на изразување и говорот на омразата

Трагичните настани во Париз поврзани со случајот на сатиричниот магазин Шарли Eбдо повторно ја актуелизираа дебатата започната во 2004 година, по првата објава на карикатурите на пророкот Мухамед, за тоа до каде се границите на слободата на изразување. Има ли јасно дефинирана граница каде завршува слободата на изразување и каде започнува говорот на омраза. Во документарниот филм кој ви го презентираме на оваа тема зборуваат судии од Европскиот суд за човекови права, експерти од Советот на Европа, професори од меѓународни влијателни институти и адвокати кои работат на вакви случаи пред судот во Стразбур.

Последни новости

Промотивни писма

Почитувани, доколку сакате да бидете во тек со соджини поврзани од овој тип, имате можност да ја оставите вашата e-пошта.