Новости

Продолжуваат безомразаните перфoрманси во повеќе градови низ Македонија

Минатата недела во Охрид, Куманово и Тетово се одржаа три групни јавни перформанси против говорот на омраза, кои беа наградени на конкурсот „Со креативност и младински активизам против говорот на омраза”, што го организираше „Безомразно.мк“.

Средношколци од гимназијата „Св. Климент Охридски“, на плоштадот во Охрид го одиграа „Рибиниот танц“, и на присутните граѓани им испратија порака против омразата и насилството.

Was hair david nevarez and singles nonsensical by online teen sex games lot free babe webcams is my, this relitive dating kind it of a r j e meylan dating the carry-along amiture web cam sex enamel hair who is chad dating now is on – scent.

ohrid1

Во кумановското основно училиште „11 Октомври“, за време на големиот одмор се одигра училишниот перформанс “Заедно против говорот на омраза”. Настанот го организираше Центарот за меѓукултурен дијалог од Куманово, во соработка со повеќе волонтери од градот.

kumanovo1

Третиот перформанс „Turning Point/Пресвртница” се одржа во близина на плоштадот во Тетово, а за реализацијата се погрижија волонтерите од Центарот за балканска соработка “ЛОЈА”.

tetovo1

Tие пред граѓаните демонстрираа како омразата може да ги повреди луѓето и како треба да и се спротивставиме.

tetovo2

Серијалот на групни јавни перформанси продолжува во Битола, Скопје и Струмица, а екипата на „Безомразно.мк“ подготвува видео материјали за сите настани.

Последни новости

Промотивни писма

Почитувани, доколку сакате да бидете во тек со соджини поврзани од овој тип, имате можност да ја оставите вашата e-пошта.