Видео

Процесот на Жан Мари Ле Пен

Писателот Матју Линдон во својот роман го нарече Жан Мари Ле Пен „вампир кој се храни од крвта на своите гласачи“, а неговата партија Национален фронт ја спореди со мафијашка организација. Судот во Париз, писателот и издавачот на книгата ги обврза да му платат на Ле Пен 5000 евра надомест на штета. Пресудата на францускиот суд ја потврди и Судот за човекови права во Стразбур. Во докуметарецот „Процесот на Жан Мари Ле Пен“ ги пренесуваме сведоштвата од овој судски предмет.

Последни новости

Промотивни писма

Почитувани, доколку сакате да бидете во тек со соджини поврзани од овој тип, имате можност да ја оставите вашата e-пошта.