Новости

Познат водител шири говор на омраза на својот фејсбук профил

Ова е статус на познат водител на телевизиско шоу во Македонија. Пред околу два месеца,

водителот на својот фејсбук профил објави кус текст во кој ги користи зборовите „кодош“, „педер“, „лудача“, наменети кон конретни јавни личности. Статусот е еклатантен пример за користење на говор на омраза на социјалните мрежи. Јавните личности треба најмногу да внимаваат на начинот на изразување, како поради етичност, така и поради фактот што нивните профили ги следат илјадници корисници.

Последни новости

Промотивни писма

Почитувани, доколку сакате да бидете во тек со соджини поврзани од овој тип, имате можност да ја оставите вашата e-пошта.