Новости

Матуранти од Ресен одржаа лекција за соживот

Сакате соживот и младина без омраза? Дојдете во Ресен. Матурантите од средното училиште „Цар Самоил“ вчера продефилираа низ улиците во градот и на цела Македонија ѝ одржаа лекција за тоа што значи меѓуетничка сплотеност.

Со бели маици и со мотото „Сите сме еднакви“ младите направија мирољубив матурантски марш. Љубопитните граѓани настанот го фотографираа и за кратко време убавата вест проструи на социјалните мрежи.

ресен1

Од фотографиите се гледа како младите се прегрнати со знамиња на различни националности, а коментарите на социјалните мрежи се дека ова се најубавите фотографии на денот.

Последни новости

Промотивни писма

Почитувани, доколку сакате да бидете во тек со соджини поврзани од овој тип, имате можност да ја оставите вашата e-пошта.