Новости

Караванот на „Безомразно“ го промовираше конкурсот за групни јавни перформанси

Како да се пополни формулар за пријавување, како да се подготви предлог буџет и како да се сними демонстративно видео за да се аплицира на конкурсотСо креативност и младински активизам против говорот на омраза“. Ова беа главните теми на интерактивните промоции што ги организираше тимот на веб-страницата „Безомразно.мк“ и Македонскиот институт за медиуми, во Штип, Струмица, Охрид, Битола, Тетово и Скопје.

Целта на промоциите е да се информираат и охрабрат младите средношколци, студенти, активисти, претставници на граѓанските организации да учествуваат на отворениот конкурс за предлог идеи за организирање групни јавни перформанси – flash mobs кои илустрираат позитивни пораки против говорот на омраза.

slika4

 

Петар Младеновски, член на популарниот бенд „Суперхикс“ беше специјален гостин на промотивните настани. Во улога на промотор и поддржувач на конкурсот, Пеце-Суперхикс на младите им отпеа по неколку безомразни стихови инспирирани од оваа безомразна турнеја, и ги повика да ја искористат својата креативност за справување со негативните појави во општеството.

slika2

Присутните млади луѓе споделија дел од своите идеи за групни јавни перформанси и ги прашуваа луѓето од тимот на „Безомразно.мк“ за сите нејаснотии поврзани со начинот на пријавување и подготовка на демонстративното видео.

slika3

КонкурсотСо креативност и младински активизам против говорот на омраза“ е отворен до 20 ноември, за сите формални и неформални граѓански организации и движења, активисти – поединци, како и за сите граѓани на Македонија на возраст до 30 години. Најдобрите три апликации на конкурсот ќе добијат по 100.000 денари за реализација на перформансот.

Последни новости

Промотивни писма

Почитувани, доколку сакате да бидете во тек со соджини поврзани од овој тип, имате можност да ја оставите вашата e-пошта.