Новости

ТВ Н1: Говорот на омраза живее на друштвените мрежи во регионот

Колку е важно навреме да се препознае влијанието на новите медиуми, дали казните за ширење на омраза на Интернет се благи, колку може да се заштитат жртвите во онлајн сферата, дали е потребна одредена контрола, кои се најчестите теми што поттикнуваат омраза на Интернет, кои луѓе шират омраза на Интернет и дали се прикриваат зад лажни профили.

На овие прашања дискутираат Боро Контиќ, директор на „Медиацентар“ Сараево, Тамара Опачиќ, новинар и граѓански активист од Загреб и Милена Васиќ од „Комитетот на правници за човекови права – YUCOM“ од Белград, во емисијата „Новиот ден“ на регионалната информативна телевизија „Н1“.

Емисија можете да ја погледнете ТУКА.

Последни новости

Промотивни писма

Почитувани, доколку сакате да бидете во тек со соджини поврзани од овој тип, имате можност да ја оставите вашата e-пошта.