Новости

Govornaomraza.mk – мапирање и следење на говорот на омраза во јавните простори и медиумите

Хелсиншкиот Комитет денеска ја промовираше интернет страницата (http://www.govornaomraza.mk/ ). Цел на оваа платформа е граѓаните да станат активни чинители во борбата против говорот на омраза, кој е застапен во секоја сфера од општественото живеење.

Со пополнувањето на едноставниот формулар, преку Android и iOS апликациите како и преку Твитер и хаштагот #prijaviomraza, и вие можете да

дадете свој придонес во документирањето на говорот на омраза во јавноста и медиумите во земјава.

Страницата е дел од проектот „Интернет платформа за мапирање и следење на говорот на омраза во јавниот простор и медиумите“, кој Хелсиншкиот комитет го спроведува со поддршка од Националниот фонд за демократија (NED).
 

 

 

Последни новости

Промотивни писма

Почитувани, доколку сакате да бидете во тек со соджини поврзани од овој тип, имате можност да ја оставите вашата e-пошта.