Uncategorized

Арнаути

Иако овој термин во турскиот јазик се користи за именување на етничките Албанци, сепак, кај словенските јазици терминот во најголем број случаи се употребува за да се навредат припадниците на албанската заедница.

Пример 1: Употреба на терминот во коментар на веб-страница

arnauti2

 

 

 

 

Последни новости

Промотивни писма

Почитувани, доколку сакате да бидете во тек со соджини поврзани од овој тип, имате можност да ја оставите вашата e-пошта.