Видео

Замислете свет без омраза

Организцијата „Лига против клевета“ во чест на стогодишното постоење ја лансираше кампањата „Замислете свет без омраза“. Ова моќно видео во 80 секунди ни претставува свет без расизам, хомофобија или антисемитизам, свет во кој не би се случило омразата и насилството да ги одземат животите на Мартин Лутер Кинг, Ана Франк и многу други. Лигата против клевета 100 години се бори за негување на почитта, признавајќи дека долг е патот до достигнување на реалноста на еден свет без омраза.

Извор: www.adl.org

Автор:

Последни новости