Новости

Српските и албанските фудбалери на римски Лацио со фото-порака против омразата и насилството

sslazio

Фудбалерите од српската и албанската репрезентација кои играат во италијанскиот клуб Лацио со заедничка фотографија испратија јасна порака дека во спортот нема место за политика, национализам и омраза.

На фотографијата, од лево на десно се фудбалерите Лорик Цана, Филип Ѓорѓевиќ, Етрит Бериша, Душан Баста и Томас Стракоша.

Последни новости