Новости

Познат водител шири говор на омраза на својот фејсбук профил

milenko-koregirano

Ова е статус на познат водител на телевизиско шоу во Македонија. Пред околу два месеца,

водителот на својот фејсбук профил објави кус текст во кој ги користи зборовите „кодош“, „педер“, „лудача“, наменети кон конретни јавни личности. Статусот е еклатантен пример за користење на говор на омраза на социјалните мрежи. Јавните личности треба најмногу да внимаваат на начинот на изразување, како поради етичност, така и поради фактот што нивните профили ги следат илјадници корисници.

Автор:

Последни новости