Новости

Награден конкурс за графички решенија за пораки против говорoт на омраза на Интернет

ne.mrazi.konkurs1

Метаморфозис, фондација за Интернет и општество распишува конкурс за графички решенија (илустрации) со кои сликовито ќе се претстават формите против говор на омраза на Интернет, со цел да се маркираат како појави и да се укаже на штетата која тие ја причинуваат на целото општество, а во рамки на иницијативата против говор на омраза на Интернет.

Право на учество имаат сите граѓани на Р. Македонија, а на конкурсот ќе се доделат две награди: награда од жирито и награда од публиката за популарност.

Повеќе информации за конкурсот можете да добиете тука.

Последни новости