Безомразна Герила

Младите струмичани се обединија под мотото „Избери среќа наместо омраза!“

Околу 200

ученици од основните и средните училишта од Струмица го одиграа перформансот „Избери среќа наместо омраза!“, во организација на Младинскиот совет и здружението „НОВУС“. Заеднички испратија порака за меѓусебно разбира и почитување, и за подигање на свеста против говорот на омраза… Погледнете како изгледаше 5 минутната безомразна блокада на главната раскрсница во Струмица…

Последни новости