Безомразна Герила

Младите битолчани порачуваат: Подари му љубов на светот, доста му е од омраза!

Членови на Младинскиот актив од битолската гимназија „Јосип Броз Тито“, преку групен јавен перформанс на Широк сокак, со љубов им се спротивставија на навредите и предрасудите. Овие млади луѓе низ игра и глума покажаа како може да се прекине ланецот на омраза, и како секој заслужува шанса да премине на страната на безомразните. Погледнете како изгледаше перформансот на битолските средношколци…

Последни новости