Новости

“Хајд парк” – безомразен флешмоб во Прилеп

prilep-f

Ученици и наставници од средното училиште „Орде Чопела“, во средата, на градскиот плоштад во Прилеп, го организираа јавниот перформанс „Хајд парк“ против го говорот на омраза.

„Хајд парк“ е првиот настан од серијата групни јавни перформанси што ќе се организираат во следниот период, како дел од конкурсот

„Со креативност и младински активизам против говорот на омраза”.

Наскоро на „Безомразно“ ќе можете да погледнете и видео парче од случувањата на прилепскиот плоштад.

Галерија

Последни новости