Новости

ТВ Н1: Говорот на омраза живее на друштвените мрежи во регионот

screenshot_7

Колку е важно навреме да се препознае влијанието на новите медиуми, дали казните за ширење на омраза на Интернет се благи, колку може да се заштитат жртвите во онлајн сферата, дали е потребна одредена контрола, кои се најчестите теми што поттикнуваат омраза на Интернет, кои луѓе шират омраза на Интернет и дали се прикриваат зад лажни профили.

На овие прашања дискутираат Боро Контиќ, директор на „Медиацентар“ Сараево, Тамара Опачиќ, новинар и граѓански активист од Загреб и Милена Васиќ од „Комитетот на правници за човекови права – YUCOM“ од Белград, во емисијата „Новиот ден“ на регионалната информативна телевизија „Н1“.

Емисија можете да ја погледнете ТУКА.

Последни новости