Новости

Govornaomraza.mk – мапирање и следење на говорот на омраза во јавните простори и медиумите

govornaomraza

Хелсиншкиот Комитет денеска ја промовираше интернет страницата (http://www.govornaomraza.mk/ ). Цел на оваа платформа е граѓаните да станат активни чинители во борбата против говорот на омраза, кој е застапен во секоја сфера од општественото живеење.

Со пополнувањето на едноставниот формулар, преку Android и iOS апликациите како и преку Твитер и хаштагот #prijaviomraza, и вие можете да

дадете свој придонес во документирањето на говорот на омраза во јавноста и медиумите во земјава.

Страницата е дел од проектот „Интернет платформа за мапирање и следење на говорот на омраза во јавниот простор и медиумите“, кој Хелсиншкиот комитет го спроведува со поддршка од Националниот фонд за демократија (NED).
 

 

 

Последни новости