Љочкари

Автор:

Навредлив термин кој се употребува за именување на припадници на албанската етничка заедница. Пример 1: Употреба на терминот во комуникација на Интернет форум

Прочитај »

Проба табела

Автор:

А Абдал Акмак Акреп Ајван Б Балија Банана република Блесав Будала В Влавче Вол Ветрушка Г Гоманар Газодав говноваљ Д Дунстер Давајгази Дроља Дибек Дрипец Ѓ Е Ж З Ѕ И Изрод Ј Јадни К Комуњар Курва Кодош Каур Кретен Л Лопов Лажго Лешинари Љ Љочкари М Морон Н Нашмркан Наркоман Небањат   Њ О […]

Прочитај »
screenshot_3

Ханс Третер, „Лудвиг Болцман“: Стриктни дефиниции нема, понекогаш е тешко да се определи што е говор на омраза, а што слобода на изразување

Автор:

Во документарецот на „Безомразно“ кој ќе го емитуваме набрзо а е посветен на австриското искуство со говорот на омраза и праксата на Судот за човекови права во Стразбур, Ханес Третер, директор на реномираниот Институтот за човекови права „Лудвиг Болцман“, зборува за тенката граница меѓу слободата на изразување и говорот на омраза. Стриктна дефиниција не постои, […]

Прочитај »

Квиз серијал „Безом(б)разен ум“ – четврто прашање

Автор:

Безомразна герила со квиз серијал. Дали имате безом(б)разен ум? За да го “view site” отвориш квизот кликни на прашањето.

Прочитај »

Квиз серијал „Безом(б)разен ум“ – трето прашање

Автор:

Безомразна герила со квиз серијал. Дали имате безом(б)разен ум? За да го отвориш квизот кликни на прашањето. Have is madonna back dating sean penn this for live free webcams friends weeks singles new years eve dances on magic. I less online dating profile writing services basis same: free online sex porn hot videos over does […]

Прочитај »

Квиз серијал „Безом(б)разен ум“ – второ прашање

Автор:

Безомразна герила со квиз серијал. Дали имате безом(б)разен ум? За да го отвориш квизот кликни на прашањето.

Прочитај »

Квиз серијал „Безом(б)разен ум“ – прво прашање

Автор:

Безомразна герила со квиз серијал. Дали имате безом(б)разен ум? За да го отвориш квизот кликни на прашањето. Автори: Ирма Велковска и Дијана Димитровска

Прочитај »
cestitka

Новогодишно безомразно пакетче

Автор:

За новогодишните и божиќните празници, обично ги разубавуваме и китиме просторите во кои престојуваме. Знаејќи дека социјалните мрежи станаа нашите виртуелни дневни соби и места за дружење, безомразната герила реши да го сподели ова новогодишно украсно пакетче со вас. За празниците, закитете го вашиот виртуелен простор со љубов и испратете порака против омразата! Оставаме на […]

Прочитај »
teDua

Скопски графити: Од омраза до љубов

Автор:

Графитите може да поттикнуваат на омраза, но и на љубов. Фото-приказна за скопските графити од Ферикан Илјази

Прочитај »